Συνέντευξη με την Ολιάνα Μπέλλα – Ιδιοκτήτρια Bella Security Group
Ολόκληρο το άρθρο με φωτογραφικό υλικό θα το βρείτε εδώ.

Η συνέντευξη με τους επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφάλειας έχει σε αυτό το τεύχος “άρωμα γυναίκας” αφού συναντήσαμε την κυρία Ολιάνα Μπέλλα – Ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη της εταιρίας Bella Security Group με έδρα την Μεσσηνία.

Κυρία Μπέλλα είστε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα, που διαθέτει τις απαραίτητες και νόμιμες άδειες που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας εγκαταστάτης συστημάτων ασφάλειας. Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς ξεκινήσατε και πως εξελιχθήκατε στο συγκεκριμένο επάγγελμα που μέχρι στιγμής είναι ανδροκρατούμενο!

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία σας στο περιοδικό Security Manager και για την ευκαιρία που μου δίνεται να παρουσιάσω και να αναφερθώ στις δυνατότητες και στα πλεονεκτήματα που παρέχει η εταιρεία μου.

Η εταιρεία μας διαθέτει: Άδεια Λειτουργίας Ιδιωτικής Επιχείρησης Υπηρεσιών Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας (ΙΕΠΥΑ) – Τύπου Α για Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης – Τύπου Β Άρθρο 3 για Εγκαταστάσεις Συστημάτων Ασφάλειας.

Το επαγγελματικό μου ξεκίνημα έγινε το 2015 στην Πύλο Μεσσηνίας, ιδρύοντας την δική μου επιχείρηση. Αρχικά δραστηριοποιήθηκα στο χώρο των φυλάξεων με στατική φύλαξη και περιπολίες, η φύλαξη είναι αναμφισβήτητα ένας ιδιαίτερος επαγγελματικός κλάδος. Με την πάροδο των χρόνων και δειλά δειλά μετά από πολύ διάβασμα, πολλά σεμινάρια και εκπαίδευση ασχολήθηκα με τον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, το οποίο εξακολουθεί μέχρι τώρα να είναι ανδροκρατούμενη ειδικότητα. Σίγουρα η αρχή ήταν αρκετά δύσκολη και χρειάστηκε χρόνος, κόπος και αρκετή θέληση και προσπάθεια από την πλευρά μου προκειμένου να γίνει αποδεκτή και στη συνέχεια να καθιερωθεί φυσιολογικά ευρύτερα στη περιοχή η επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Ποίες είναι οι σημαντικότερες απαιτήσεις για την ασφάλεια στην περιοχή που δραστηριοποιήστε, τι έργα κυρίως καλείστε να αναλάβετε ως εταιρία ;

Στο νομό Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Πύλου όπως και στις γύρω περιοχές, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αυξημένη παραβατικότητα όπως κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις σε επαγγελματικούς χώρους και μόνιμες ή εξοχικές κατοικίες. Η ανοδική πορεία της τοπικής εγκληματικότητας καθιστά λοιπόν επιτακτική την ανάγκη φύλαξης και τη λήψη μέτρων προστασίας όπως είναι η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας.
Οι πελάτες που προσεγγίζουν την BELLA SECURITY GROUP, αναζητούν από εμάς τη συνέπεια που μας διέπει και κυρίως τη σιγουριά και ασφάλεια, όχι μόνο για την περιουσία τους, αλλά και σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Για να προσφέρουμε το υψηλότερο επίπεδο προστασίας στους πελάτες μας, επιλέγουμε τα καλύτερα συστήματα ασφάλειας, πραγματοποιώντας παράλληλα οικονομοτεχνικές μελέτες και επιτυγχάνοντας βέλτιστες εγκαταστάσεις. Η επιχείρηση μας μπορεί να καλύψει όλων των ειδών τα έργα έχοντας πραγματοποιήσει με επιτυχία μελέτες και εγκαταστάσεις σε οικίες, καταστήματα, δημόσια κτίρια, εργοτάξια, φωτοβολταϊκά πάρκα, αγροκτήματα και άλλους χώρους. Ταυτόχρονα προσφέρουμε υπηρεσίες φύλαξης, περιπολίες και ασφάλεια σε συναυλίες και σε ομιλίες επισήμων. Εξίσου χρήσιμη, είναι και η σύνδεση των εγκαταστάσεων των πελατών μας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων καθώς η υπηρεσίας της Άμεσης Επέμβασης συνθέτοντας ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφάλειας.

Πως αξιολογείτε την τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων ασφάλειας σήμερα;


Για εμένα η εξέλιξη είναι τρόπος ζωής, για αυτό και ως εταιρία παρακολουθούμε συνεχώς τις τάσεις στη βιομηχανία των προϊόντων ασφάλειας. Είμαστε συχνά σε επικοινωνία με κατασκευαστικούς οίκους και τους προμηθευτές τους, παρακολουθούμε διαρκώς σεμινάρια για νέα προϊόντα, με στόχο να βαδίζουμε παράλληλα με τις νέες τεχνολογικές προκλήσεις. Μια από τις επικρατούσες τάσεις που απασχολεί σίγουρα, είναι ο συνδυασμός ασφάλειας και αυτοματισμού που καθιστά ευκολότερη τη λειτουργία πολλών υποδομών γενικότερα. Ένα απλό ενδεικτικό σενάριο αυτού του συνδυασμού, είναι για παράδειγμα όταν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός να ανοίγει ταυτόχρονα ο εσωτερικός και ο περιμετρικός φωτισμός μιας εγκατάστασης και να αποστέλλει push notification με το συμβάν στο διαχειριστή, μεταδίδοντας live video ή φωτογραφίες από το σημείο που γίνεται το συμβάν. Αυτή η δυνατότητα δημιουργεί συνθήκες υψηλότερης προστασίας αλλά και ευκολίας στη διαχείριση.

Τι χρειάζεται σήμερα μια εταιρία εγκατάστασης προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στο κρίσιμο ρόλο που έχει στη κοινωνία;

Για να σταθεί σήμερα αποτελεσματικά μια εταιρία στο χώρο των συστημάτων ασφάλειας θα πρέπει τα στελέχη της να διαθέτουν άριστη τεχνογνωσία, να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται πάνω στις νέες τεχνολογίας. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει συνεχή επαφή με τον πελάτη και να διακρίνεται από εχεμύθεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας πρακτικές και αξιόπιστες λύσεις. Από την πλευρά τους οι πελάτες θα πρέπει να επιλέγουν αδειούχους και πιστοποιημένους εγκαταστάτες και όχι απρόσωπες εταιρείες. Σήμερα παρατηρείται συχνά το φαινόμενο κάποιοι καταναλωτές να καταφεύγουν στο Internet για την αγορά συστημάτων ασφαλείας. Η επιλογή αυτή μπορεί να αποδειχτεί πολύ προβληματική, αφού τη σωστή και αξιόπιστη ασφάλεια με πιστοποιημένα συστήματα και προδιαγραφές, δεν μπορείς να τη βρεις σε ράφι στο σούπερ μάρκετ ή στο internet. Η BELLA SECURITY GROUP είναι μέλος του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος (Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε.) και όλοι μαζί προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που προκύπτουν από μη νόμιμους εγκαταστάτες και τις εταιρείες χωρίς άδεια. Γνώμονας για όλες τις εταιρίες πρέπει να είναι η σωστή πώληση των συστημάτων και η προσεκτική και αποτελεσματική εγκατάσταση και γενικότερα η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη κάθε πελάτη. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι κάποιοι άνθρωποι εμπιστεύονται σε εμάς το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας τους, για αυτό και οφείλουμε όλοι μας να ανταποδίδουμε αυτή την εμπιστοσύνη με το καλύτερο δυνατό τρόπο.